Paula Vartiainen - Dialogisuus.fi | TRE -Tension and trauma releasing exercises
15561
page-template-default,page,page-id-15561,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

TRE -Tension and trauma releasing exercises

Tension and trauma releasing exercises (TRE) on David Bercelin kehittämä harjoitesarja joka rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin. Harjoitusliikkeet on helppo oppia ja niiden vaikutukset ovat nopeasti havaittavissa.

Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää myös pyrkimys kokonaisvaltaiseen uudelleenjäsentymiseen, jolloin lihasliikkeiden lisäksi kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu eheytyvät yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa.

Metodia on käytetty menestyksekkäästi useissa maissa ja kulttuureissa perheiden ja laajempien sosiaalisten yhteisöjen kohtaamisssa traumoissa esimerkiksi luonnonkatastrofialueilla.

TRE-menetelmä toimii hyvin psykoterapiaan yhdistettynä. Keho on psykofyysinen kokonaisuus ja jännitysten purkautuessa kehosta mahdollistuu tunteiden uudelleen jäsentyminen.

Lisätietoa löydät www.trefinland.fi sivuilta.

Tre- yhteisharjoitukset

maanantaisin klo 19.oo-20.30

 

Joogakoulu Shanti,

Runeberginkatu 43, 2 krs.

00100 Helsinki

IMG_0204